• 31 juli 2014 - Lorely naar Remagen (Duitsland)

  10 augustus 2014

  Een korte introductie:
  Ik was uitgenodigd, foto's een goed doel, twee jongens die  van Oostenrijk naar Nederland fietsen. Dat was zo'n beetje de informatie waarop ik 'Ja natuurlijk' heb geroepen. Vrij gekregen van het werk en op pad was zo mijn idee.

  Donderdag 31 juli. 03:40 uur gaat de wekker af...
  Met ogen dicht uitgezet en eerst een berichtje gestuurd om te laten weten dat ik wakker was. Om 4:05 opgepikt en op naar Bergen op Zoom. Daar stond de volgauto met chauffeuse. Een prachtige Volvo C70 met een beregezellige dame achter het stuurwiel. Duitsland here we come!

  Om 8:30 arriveren we precies volgens schema in Duitsland in 'Lorely' een dorpje aan de Rijn. De jongens en hun begeleiding (ouders) zaten aan het ontbijt en wij kregen een heerlijke bak koffie. Lekker!

  Na de nodige voorbereidingen, tassen inpakken, schoenen, helmen, handschoenen, regen-mouwen en -pijpen inpakken werd de Volvo omgetoverd tot heuse camera-wagen. Dak eraf en gaan.

  Toitoitoi jongens. 100 km op de planning.. petje af!

  De rest van de route bestond voor ons uit het volgen, zoeken en proberen te onderscheppen van onze helden. Geheel doodlopende dorpjes, te smalle straatjes en een hele hele hoop lol.

  Tegen half 3 arriveren wij op de camping in Remagen waar de ouders de tent alweer hebben opgesteld en we de komst van de jongens afwachten. Fris en fruitig komen ze aan op de camping waarop een gezellig samenzijn op het zonovergoten terras aan de Rijn volgt.

  Na een impulsief Jetski-ritje van de jongens met wat plaatselijke water-fanaten en een heerlijk diner in het dorp beginnen wij aan onze terugreis naar Nederland.

  De hoofdboodschap?

  ''Jeetje wat zijn die jongens stoer he.. Zo'n afstand, zo jong nog, zo zelfstandig''

  Ja mijn petje af!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Op  2 augustus zijn de jongens gefinisht in Eindhoven, na 850 km fietsen. Bichlbach (Oostenrijk) naar Eindhoven (Nederland).

  Lees meer >> | 163 keer bekeken